Tuin

Tips om je kleine tuin groter te laten lijken

Tips om je kleine tuin groter te laten lijken

Als je een kleine tuin hebt, kan het soms lastig zijn om deze groter te laten lijken. Gelukkig zijn er verschillende tips en trucs die je kunt toepassen om optisch meer ruimte te creëren. In dit artikel delen we een aantal handige tips om je kleine tuin groter te laten lijken.

Gebruik lichte kleuren

Een van de beste manieren om je kleine tuin groter te laten lijken, is door gebruik te maken van lichte kleuren. Witte of lichtgekleurde muren, schuttingen en meubels zorgen voor een optisch grotere ruimte. Daarnaast reflecteert licht beter op lichte oppervlakken, waardoor je tuin ook nog eens helderder lijkt.

Plaats grote spiegels

Een slimme truc om je tuin groter te laten lijken, is door het plaatsen van grote spiegels. Door deze strategisch te plaatsen, weerkaatsen ze het licht en creëren ze een gevoel van diepte. Hierdoor lijkt je tuin direct groter en ruimer. Let er wel op dat je de spiegels op een plek plaatst waar ze niet teveel zonlicht reflecteren, dit kan namelijk verblindend zijn.

Maak gebruik van diagonale lijnen

Als je een rechthoekige of vierkante tuin hebt, kan het gebruik van diagonale lijnen zorgen voor optische verruiming. Dit kun je doen door bijvoorbeeld tegels in een diagonaal patroon te leggen of door beplanting schuin te plaatsen. Hierdoor lijkt je tuin groter en interessanter.

Creëer diepte met verschillende niveaus

Een ander trucje om je kleine tuin groter te laten lijken, is door te werken met verschillende niveaus. Plaats bijvoorbeeld een verhoogd terras, een vlonder of een stapelmuur. Hierdoor ontstaat er meer diepte in je tuin en lijkt het alsof er meer ruimte is. Ook kun je gebruik maken van plantenbakken of hangende planten, omdat deze ook voor extra niveaus zorgen.

Kies voor multifunctionele meubels

Als je een kleine tuin hebt, is het belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Kies daarom voor multifunctionele meubels, zoals een bank met opbergruimte of een tafel met uitklapbare delen. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt.

Gebruik verticale tuinen

Een verticale tuin is perfect voor een kleine buitenruimte. Hierbij maak je gebruik van verticale oppervlakken, zoals muren of schuttingen, om planten te laten groeien. Dit bespaart veel ruimte en zorgt voor een groenere uitstraling. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar waarmee je zelf gemakkelijk een verticale tuin kunt maken.

Plaats grote potten

Ook al heb je een kleine tuin, dit betekent niet dat je geen grote planten kunt plaatsen. Door gebruik te maken van grote potten met hoge planten, creëer je optisch meer hoogte en daarmee ook meer ruimte. Plaats deze potten strategisch in je tuin om het gewenste effect te bereiken.

Goede verlichting

Een goede verlichting kan wonderen doen voor je tuin, vooral als het gaat om het vergroten van de ruimte. Kies voor subtiele verlichting die de blik naar de achterkant van je tuin leidt. Hierdoor lijkt je tuin dieper en groter. Ook kun je verlichting gebruiken om bepaalde elementen in je tuin te accentueren, zoals een boom of een sculptuur.

Conclusie

Een kleine tuin hoeft absoluut niet klein en benauwend aan te voelen als je slim gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Door lichte kleuren te gebruiken, grote spiegels te plaatsen, gebruik te maken van diagonale lijnen, verschillende niveaus te creëren, multifunctionele meubels te kiezen, verticale tuinen te gebruiken, grote potten te plaatsen en goede verlichting te gebruiken, kun je optisch meer ruimte creëren en je kleine tuin groter laten lijken. Experimenteer met deze tips en trucs en creëer de illusie van een grotere tuin waar je optimaal van kunt genieten.

Loungeset-express.nl

Tuinieren