Tuin

Geniet van de zomer met een klein zwembad in de tuin

Geniet van de zomer met een klein zwembad in de tuin

De zomer is eindelijk aangebroken en wat is er nu beter dan verkoeling zoeken in je eigen achtertuin? Een klein zwembad in de tuin kan de perfecte oplossing zijn om deze zomer volop te genieten. Of je nu wilt ontspannen na een lange werkdag of plezier wilt hebben met vrienden en familie, een klein zwembad kan een geweldige toevoeging zijn aan je buitenruimte.

Voordelen van een klein zwembad

Een klein zwembad heeft veel voordelen ten opzichte van een groot traditioneel zwembad. Hier zijn enkele voordelen waar je rekening mee kunt houden voordat je besluit om een zwembad in je tuin te plaatsen:

 • 1. Ruimtebesparing: Een klein zwembad neemt veel minder ruimte in beslag dan een traditioneel zwembad. Dit is vooral handig als je een kleine tuin hebt en toch wilt genieten van de voordelen van een zwembad.
 • 2. Eenvoudige installatie: Een klein zwembad kan veel sneller geïnstalleerd worden dan een groot zwembad. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat je kunt genieten van je nieuwe aanwinst.
 • 3. Lagere onderhoudskosten: Aangezien een klein zwembad minder water bevat, zijn de onderhoudskosten ook lager. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.
 • 4. Geschikt voor kinderen: Een klein zwembad is ideaal voor kinderen om in te spelen en te spetteren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze verdwalen in een groot zwembad.
 • 5. Veelzijdigheid: Kleinere zwembaden zijn vaak veelzijdiger in gebruik. Ze kunnen dienen als een ontspanningsruimte, een sportzwembad of zelfs als een jacuzzi.

Stappen voor het installeren van een klein zwembad

Als je hebt besloten om een klein zwembad in je tuin te plaatsen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen voor een succesvolle installatie:

 1. 1. Kies de juiste locatie: Voordat je begint met de installatie, moet je de juiste locatie in je tuin kiezen. Zorg ervoor dat de ondergrond gelijkmatig en stabiel is.
 2. 2. Graaf het gat: Graaf een gat in de gewenste vorm en grootte voor je zwembad. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte laat voor de randen van het zwembad en eventuele extra functies, zoals trappen of een zonneterras.
 3. 3. Plaats de basis: Leg een stevige basis in het gat, zoals zand of een betonnen plaat, om ervoor te zorgen dat het zwembad stabiel is en niet verzakt.
 4. 4. Installeer het zwembad: Plaats het zwembad in het gat en zorg ervoor dat het goed waterpas staat. Vul het zwembad met water en zorg ervoor dat er geen lekken zijn.
 5. 5. Maak het af: Voeg eventuele extra functies, zoals trappen, een filterinstallatie of een zonneterras, toe aan het zwembad om het helemaal af te maken.

Onderhoud van een klein zwembad

Hoewel een klein zwembad minder onderhoud vergt dan een groot zwembad, zijn er nog steeds enkele belangrijke stappen die je moet nemen om het zwembad in goede staat te houden:

 • 1. Regelmatig schoonmaken: Verwijder bladeren, insecten en andere vuildeeltjes regelmatig uit het zwembad. Dit voorkomt verstopping van het filtersysteem.
 • 2. Controleer de waterbalans: Test regelmatig het chloor- en pH-niveau van het water om ervoor te zorgen dat deze in balans zijn. Dit zorgt voor schoon en helder water.
 • 3. Filteronderhoud: Reinig de filters regelmatig om ervoor te zorgen dat ze optimaal werken. Vervang indien nodig de filters om de waterkwaliteit te behouden.

Conclusie

Een klein zwembad in de tuin kan een geweldige manier zijn om optimaal van de zomer te genieten. Het biedt verkoeling op warme dagen, ontspanning na het werk en plezier voor het hele gezin. Met de juiste installatie en onderhoud kan een klein zwembad jarenlang meegaan. Dus waar wacht je nog op? Creëer je eigen zomerparadijs en geniet van de voordelen van een klein zwembad in de tuin.

Loungeset-express.nl

Tuinieren