Tuin

De top 10 mooiste boompjes voor in de tuin

De top 10 mooiste boompjes voor in de tuin

Een tuin is niet compleet zonder een aantal mooie boompjes. Ze zorgen voor sfeer, schaduw en een stukje natuur in je eigen achtertuin. Maar welke boompjes zijn nu echt de mooiste? Hier is een lijst met de top 10 mooiste boompjes voor in de tuin.

1. Japanse Esdoorn

De Japanse Esdoorn staat bekend om zijn prachtige bladkleuren, variërend van rood tot geel en groen. Het is een langzaam groeiende boom die goed gedijt in de halfschaduw. Met zijn kenmerkende gevormde bladeren is de Japanse Esdoorn een echte blikvanger.

2. Magnolia

De Magnolia is een struikachtige boom die vooral bekend staat om zijn betoverende bloemen. In het voorjaar bloeien de grote, kleurrijke bloemen in verschillende tinten roze en wit. De Magnolia brengt een vleugje romantiek in elke tuin.

3. Sierkers

De Sierkers, ook wel Prunus genoemd, is een populaire boomsoort vanwege zijn prachtige bloesems. In het voorjaar komt de boom tot leven met bloemen in verschillende kleuren zoals wit, roze en rood. De Sierkers is een waar spektakel voor het oog.

4. Amberboom

De Amberboom staat bekend om zijn mooie bladkleuren in de herfst. Van groen in de zomer tot prachtige tinten geel, oranje en rood in het najaar. Naast zijn kleurrijke bladeren heeft de Amberboom ook een mooie vorm, waardoor het een perfecte aanvulling is in elke tuin.

5. Krentenboompje

Het Krentenboompje, ook wel Amelanchier genoemd, is een kleine boom met een spectaculaire bloei in het voorjaar. De boom is bedekt met witte bloemen, gevolgd door kleine rode vruchten. Het Krentenboompje is een prachtige toevoeging aan elke tuin, vooral vanwege zijn sierlijke uitstraling.

6. Perenboom

Een Perenboom is niet alleen mooi, maar kan ook nog eens heerlijke vruchten geven. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen en draagt in het najaar sappige peren. Naast zijn functie als fruitboom heeft de Perenboom ook een decoratieve waarde in de tuin.

7. Moerbei

De Moerbei is een bijzondere boomsoort vanwege zijn vruchten en mooie bladvorm. De vruchten van de Moerbei zijn eetbaar en hebben een zoete smaak. De boom zelf heeft een unieke vorm en groeit opvallend snel. Een Moerbei voegt zeker iets toe aan je tuin.

8. Blauweregen

De Blauweregen, ook wel Wisteria genoemd, is een klimplant die prachtige bloemen produceert. De bloemen hangen in trossen naar beneden en hebben een intens paarse kleur. De Blauweregen geeft een romantisch en sfeervol effect aan elke tuin.

9. Prunus lusitanica

De Prunus lusitanica, ook wel Portugese Laurier genoemd, is een groenblijvende boom met glanzende bladeren. De boom bloeit met witte bloemen in het voorjaar en heeft rode bessen in het najaar. Door zijn compacte vorm is de Prunus lusitanica geschikt voor zowel kleine als grote tuinen.

10. Krulhazelaar

De Krulhazelaar is een opvallende boom vanwege zijn kronkelende takken en kenmerkende hazelnoten. De boom heeft een decoratieve waarde door zijn unieke vorm en past goed in zowel moderne als klassieke tuinen. De Krulhazelaar voegt een speels element toe aan je buitenruimte.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een boom met prachtige bloemen, kleurrijke bladeren of heerlijke vruchten, deze top 10 biedt voor elk wat wils. Voeg een van deze mooie boompjes toe aan je tuin en geniet van de natuurlijke schoonheid die ze met zich meebrengen.

Loungeset-express.nl

Tuinieren