DeTuinklusser.nl

De tuin wordt door velen beschouwd als het mooiste deel van het huis. Of het nu is om te ontspannen, in de zomer te barbecueën of om met de hond te spelen. Ook in de winter kan men vermaken in de tuin als je met de kinderen de eerste sneeuwpop bouwt. Maar ook een tuin moet dienovereenkomstig worden onderhouden, en vaak het hele jaar door en niet alleen in de zomer. Een betrouwbare lokale hovenier in de buurt helpt je om je mooie tuin in goede staat te houden. Volg deze link om in contact te komen met een hovenier in jouw woonplaats.

Die kan bijvoorbeeld helpen om de planten water te geven, onkruid te verwijderen en het landschap te verbeteren. Niet voor niets wordt hij immers officieel hovenier en landschapsarchitect genoemd. Wij helpen je de juiste tuinman voor jouw huis te vinden.

Wat doet een hovenier voor jouw tuin?

Een professionele hovenier kan alle taken en werkzaamheden die zich voordoen in de tuin overnemen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat zorgvuldig tuinieren het hele jaar door nodig is, en niet alleen in de zomer. Velen maken de fout te denken dat bomen en planten op warme dagen maar een klein beetje water nodig hebben. Maar de juiste behandeling in alle seizoenen is bijna net zo belangrijk zodat je in de zomer kunt genieten van een prachtige groene tuin.

Een betrouwbare hovenier bij jou in de buurt biedt onder meer de volgende diensten aan:

  • -Regelmatig water geven van de planten
  • -Onkruid en insecten verwijderen
  • -Grasmaaien en gazononderhoud
  • -Heggen en takken knippen
  • -Aanplanten met nieuwe planten, hagen en bomen
  • -Sneeuw ruimen en bladeren vegen
  • -Algemene tuin- en landschapswerkzaamheden

Uiteraard kun je ook andere werkzaamheden direct met de hovenier bespreken en regelen. Alle diensten kunnen eenvoudig voor je op maat worden gemaakt omdat we weten hoe belangrijk een mooie tuin kan zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de grote online tuinwebshops steeds populairder worden.

Wat kost een hovenier per uur?

Het gemiddelde salaris van een hovenier ligt tussen de 2400 en 2700 euro per maand als werknemer. De range ligt doorgaans tussen de 2200 en 3200 euro per maand, wat een gemiddeld salaris kan zijn. Qua uurloon zou dat zo’n 12 tot 22 euro zijn, al kost een zzp’er natuurlijk een stuk meer omdat hij zijn eigen kosten moet dragen. Voor tuinonderhoud aan huis moet je dus rekening houden met kosten vanaf 35 tot 60 euro per uur. Tuinassistenten zonder opleiding kunnen ook iets goedkoper zijn. Uiteraard zijn er ook hoveniers of tuinmannen die goedkoper kunnen en willen werken, maar dan heb je ook vaak geen enkele garantie dat het werk goed uitgevoerd wordt.

Loungeset-express.nl