Met bestrating van de tuin, zoals stenen, tegels en kiezels kiest men voor langdurig comfort, bestrating die op de juiste manier is gelegd gaat tientallen jaren mee en vraagt ​​weinig onderhoud. Praktisch is dit ook zeker, want je creëert een comfortabele zitplaats op het terras met mooie tegels, je kunt je auto op de oprit parkeren op de fijne kiezelstenen en je loopt door je tuin op het tuinpad.

Zowel de voorkant van het huis als de tuin aan de achterkant wordt afgegraven, zand en grit wordt er onder gestort, daarboven komt zand, dit wordt met een trilmachine aangestampt en ervaren stratenmakers zorgen ervoor dat de tegels en stenen secuur en vakkundig worden gelegd. Ook dit zijn werkzaamheden wat een hoveniersbedrijf uitvoert en in het totaalplaatje van een tuinontwerp opneemt.

Het leggen van stenen en tegels en het is lichamelijk zeer zwaar, iedereen die een tuin heeft en dit al eens gedaan heeft kan het beamen. Ook is de verwijdering van de oude bestrating en het leggen van een nieuwe bestrating een secuur werkje en vereist dan ook zeker speciale vaardigheden. Als je er zelf niets in ziet, het is fysiek onmogelijk of je kunt niet netjes werken of je weet niet waar je moet beginnen bij zo een klus, is het zeker aan te raden om deze werkzaamheden over te laten aan een professional, dus schakel hiervoor ook een hovenier in.

Zij hebben de kennis en ervaring, doen dit al jaren, en ze hebben hiervoor ook de juiste machines en apparaten om dit snel, veilig en op een professionele manier te doen. Dit zorgt voor een schitterend, langdurig eindresultaat en voorkomt latere problemen als bijvoorbeeld wegzakkende stenen of tegels.

Oprit bestrating

Auto’s wegen best veel en dus is het een vereiste dat de nieuwe oprit zeer stevig moeten zijn; Immers, de tegels moeten het gewicht van de auto kunnen blijven dragen als deze daar elke dag staat. Niemand zit er op te wachten dat na verloop van tijd de tegels gaan inzakken of scheef gaan liggen. Schakel een hovenier hiervoor in en die legt je alles uit wat je moet weten over je oprit, inclusief een schatting van de kosten voor het leggen van bestrating, oude bestrating verwijderen, oude grond afgraven, nieuw zand leggen, welke soort bestrating en in welke hoeveelheden. Dus vraag eerst bij een ervaren hovenier informatie hierover op als je van plan bent om het zelf te gaan uitvoeren.

Terrasopstelling

Om echt van de mooie tuin te kunnen genieten moet je natuurlijk ook een groot en mooi terras hebben. Je kunt er met je vrouw en kinderen genieten van het mooie zomerweer, vrienden of familie uitnodigen om lekker te barbecueën en mensen uit de werksfeer in stijl te kunnen ontvangen. Van een mooi en duurzaam terras kun je echt jaren genieten in jouw tuin. Echter bedenk wel: De aanleg van een terras is erg veel werk en ook een zware klus.

Schakel een hovenier hiervoor in en die legt je alles uit wat je moet weten over een terras en de aanleg ervan, zoals waar je op moet letten als je van plan bent om zelf een terras aan te leggen en tips om geld te besparen als je besluit het samen met een tuinarchitect of later te doen.

Bestrating van de tuin

Wil je een onderhoudsarme tuin, dan is het bestrating van de tuin een goede keuze. Heb je een mooie dichte bestrating of een sierbestrating in de tuin, dan ben je voorgoed verlost van vervelende klussen, zoals grasmaaien of onkruid wieden. En de hovenier heeft met een ruim aanbod aan stenen, klinkers en decoratie voor iedereen genoeg te kiezen.

Soorten bestrating en sierbestrating voor de tuin

Er zijn veel verschillende soorten bestrating, die ook elk hun eigen kenmerken hebben. Welke soort bestrating je wilt nemen is dus afhankelijk van waar de bestrating moet komen. En natuurlijk is je eigen smaak ook van invloed wanneer je voor een bepaald ras kiest. Hieronder vind je een lijst van de gebruikte soorten bestrating die vaak wordt gebruikt.

Loungeset-express.nl